zaterdag 2 mei 2015

5 redenen om GEEN dierenarts te daten


Het lijkt voor velen het toppunt van romantiek om een relatie met een dierenarts te hebben. Een man of vrouw met hart voor dieren die ook nog eens in kritieke situaties het hoofd koel weet te houden. Nou, think again! Er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan het daten van een dierenarts...

Geen romantische diners
Je moet er maar tegen kunnen. Dat je date tijdens een romantisch diner in geuren en kleuren vertelt over opengesprongen abcessen, de bami vergelijkt met spoelwormen en op het moment dat jij je beenhammetje wil aansnijden begint over die pootamputatie van vorige week.

De krassen en de blauwe plekken
Mensen op straat kijken je wantrouwend aan wanneer ze de bekraste onderarmen of het blauwe oog van jouw geliefde zien. Niemand die gelooft dat dat het werk is van een duivelse kat of een onbesuisde Boxer.

De nachtdiensten
Net in elkaars armen in slaap gevallen? Wanneer je nieuwe liefde om vier uur 's nachts wakker wordt gebeld door een overbezorgde eigenaar wiens hond de hik heeft, word jij óók wakker.

Wát zeg je?
Zet een aantal dierenartsen bij elkaar en binnen mum van tijd zitten ze elkaar af te troeven met de stoerste verhalen uit de praktijk. En dat allemaal in dat onbegrijpelijke medische taaltje van ze. Hernia diafragmatica? Encephalitozoon cuniculi? Pyothorax? Je voelt je een beetje buitengesloten en vraagt je af waar het in godsnaam toch over gaat.

Ziek? Oh dat valt wel mee. 
Als je een keertje ziek bent, denk je het goed getroffen te hebben. Jij hebt immers een zorgzaam type aan de haak geslagen. Maar dat zou nog wel eens kunnen tegenvallen. Dierenartsen zijn namelijk over het algemeen vrij nuchter ingesteld. Dus in plaats van lekker in bed vertroeteld te worden, word je gewoon meegesleurd naar dat familiebezoek. Nou, misschien halen ze toch even een pijnstiller voor je op de praktijk. Met rundvleessmaak.


Is het dan écht zo erg? Nee hoor, de meeste collega dierenartsen die ik ken zijn hele leuke mensen en ook nog eens erg gelukkig in de liefde. Maar ik heb je gewaarschuwd! ;)

Nooit meer een blog missen? Volg me op Facebook! Reageer op dit bericht

 1. Ik kwam je blog tegen in een artikel van Versus A en sindsdien heb ik in korte tijd al je artikelen gelezen. Ik vind het super leuk om te lezen en je schrijfstijl is ook erg fijn.

  Liefs Agneta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Agneta,

   Wat een lieve reactie! Ik moet zeggen dat ik altijd stiekem een beetje glim van trots als ik hoor dat mensen de tijd en moeite hebben genomen om al mijn verhalen te lezen. Dat voelt echt als een enorm compliment!

   Verwijderen
 2. Zó leuk weer. :-) Smul van je verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als mede-dierenarts kan ik vaan enorm lachen om je herkenbare teksten en anekdotes. Maar deze tekst circuleert al maandenlang in het Engels op legio sites, en ik vind het dan ook een behoorlijke tegenvaller dat dit wordt gepubliceerd als zijnde 'eigen blog'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Eveline,

   De tekst waarnaar jij refereert ken ik ook hoor. Die van "Scrubs are cute" - "Not if they are covered in pus and blood" etc .

   Deze tekst heeft mij geïnspireerd tot het maken van deze post, maar is absoluut geen 1 op 1 kopie :). Misschien zitten er overeenkomsten in de onderwerpen in, maar het is geen letterlijke vertaling van de Engelse tekst :)

   Verwijderen
 4. Je hebt een superleuke blog en een gave schrijfstijl. :)
  Alleen jammer dat er af en toe een vloek instaat (zoals bij de alinea 'wat zeg je?' In de laatste regel).
  Ik hoop op veel meer leuke verhalen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Trudy,

   Bedankt voor je lieve reactie. Ik ben zelf niet gelovig opgevoed en denk dat ik daardoor een woord als 'godsnaam' niet gelijk zie als zijnde een vloek. Maar goed dat je het even meld, zal het zeker in mijn achterhoofd houden bij het schrijven!

   Verwijderen