maandag 29 juni 2015

Een zware maand?


Nadat ik Bullterriër Luna nagekeken en gevaccineerd heb, laat ik de tafel zakken en springt ze er blij vanaf. Zelfs onder het vale TL-licht schittert haar roze halsband met Swarovski kristallen me tegemoet. Terwijl ik een hondenkoekje voor haar uit de trommel vis, schraapt haar eigenaar zijn keel alsof hij nog iets wil aankaarten. Ik geef Luna het koekje en kijk hem vragend aan. 

"Nou nog even over de rekening hé. Ik heb op het moment een beetje financiële problemen, dus kun je daar niet iets mee doen? Ben toch al jaren klant hier, dus kun je niet een beetje korting geven ofzo?" Ik leg uit dat ik het heel vervelend voor hem vind, maar dat ik als dierenarts in loondienst niet zomaar de tarieven kan aanpassen. De man haalt zijn schouders op en sloft een beetje mopperend de spreekkamer uit. Zijn hond Luna dribbelt vrolijk achter hem aan. 

Een aantal dagen later sta ik in de telefoonwinkel vanwege een probleem met mijn smartphone. Het is druk en er staat een flinke rij. Twee mensen voor me staat een man met een hond die duidelijk ongeduldig wordt van het lange wachten. Dan herken ik de roze halsband met kristallen, het is Luna. 

Als de eigenaar van Luna aan de beurt is, zie ik dat hij het nieuwste model iPhone aanschaft. "Privé of  voor zakelijk gebruik?" vraagt de verkoper nog. Als de man antwoordt: 'Nee, gewoon voor mezelf' hoor' snap ik waarom hij een financieel zware maand heeft... 


Nooit meer een blog missen? Volg me op Facebook!


Reageer op dit bericht

  1. Pfft prioriteiten hè.. Sowieso snap ik dat je niet zomaar korting kunt geven, maar kan me situaties indenken dat mensen het echt financieel zwaar hebben. Maar nieuwe iPhone kan best even wachten lijkt me. Dan geef ik mijn geld toch echt met liefde uit aan m'n diertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, helaas gebeurt het vaker dat je sterk de indruk krijgt dat de prioriteiten van mensen misschien niet helemaal goed liggen.

      Verwijderen