maandag 30 juni 2014

Ga dan dood!

Met een geschrokken gezicht draagt de eigenaar het hondje Puck naar binnen. De ruwharige teckel is vanmiddag door mijn collega geopereerd. Echter, tien minuten geleden werd ik door de eigenaar opgebeld omdat er bloed uit de operatiewond kwam. Hoewel dit zo af en toe voorkomt door een bloedend vaatje in de huid, wil ik de teckel voor de zekerheid toch even zien.

Wanneer Puck op tafel staat, leg ik aan de eigenaar uit dat ik de wond wil inspecteren. Het bloedt toch vrij flink en ik ben er niet helemaal gerust op. Als ik haar samen met de assistente behendig op haar zij wil leggen zegt de eigenaar:  "Oh maar dat kan ze op commando hoor!"

Tegen beter weten in - op de behandeltafel zijn honden hun kunstjes vaak acuut vergeten - laten de assistente en ik de hond los.

"Dood! Ga dood! Puck! Ga dood!" roept de eigenaar. Ik kijk naar de hond, het bloed op de tafel, en denk stilletjes: "Nou, doe maar niet hoor...".

Reageer op dit bericht

  1. Ooh wat erg! En schaamde de eigenaar zich niet ofzo, had hij/zij het ├ęcht niet in de gaten?
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik durf met vrij veel zekerheid te zeggen dat hij het ├ęcht niet door had. Gelukkig maar, want het was echt heel cru.

    BeantwoordenVerwijderen